Thursday, August 25, 2011

Salam Aidilfitri (:


Dalam bermesra mungkin terkasar bahasa,
Dalam bergurau mungkin terlanjur senda,
Dalam berjanji mungkin ada yang belum dikota,
Dalam berbicara mungkin ada yang menyinggung rasa,
jika ada kemaafan..
itu jua lah yang dipinta..
Selamat Hari Raya Aidilfitri !!!

Salam Aidilfitri kawan kawan ! maafkanlah salah silap saya sepanjang kita mengenali antara satu sama lain..
moga aidilfitri kali ini lebih bermakna dan membawa seribu satu erti buat kita semua ! InsyaAllah :)


# yayyy ! Ahad nie balik kg..balik kg..ooo..ooo..balik kg ! semngat gyle aku nih ! Kedah,tggu kepulangan aku and family okay ! tak sabar nk smbut hari raya dgn family semua..nak makan ketupat palas ngan rendang ayam ! terliurrrrr plak dah..;p

#buat Muhd Anwar , thn nie dh tahun ke 6 kita raya sama sama walaupn hakikatnye xsama sama pn..hehe..xkisah laaa ! ami rye kt kedah,abg rye kt perak..xpe lahhhh ! its okay..kita pn dh biasa kan..maafkan semuanya..salam aidilfitri buat abg and family di pangkor :)

#buat bakal bakal housemate aku,mimah,yun n nonoy,selamat hari raya korang ! maafkan semua salah silap aku sepanjang aku kenal ngan korang semua..aku tau aku byk wat silap ngan korang ! buat mimah di perlis,yun di sepang n nonoy di seremban,raya2 jugakkk..tp jgn lupeeee aku tau ! syg korang semua :)

#buat kawan kawan yg lain,pe y aku nak cakap sama jugak ngn sebelum2 nih ! selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin ! 


okay laaa..Salam (:

Tuesday, August 23, 2011

(:


#dah tak tau nak update apeee ! okay ! just to say gudniteeee to all my frens ! I LOVE YOU ALL ! 
mood : sedang menggila bersama doodles ! bukan dodol tau ! hihihihi ! ;D

doodle !


 nie doodle yg 1st time buat ! hehe !
dh xde keje malam td,saje la main2 lukis doodle plak ! :)
yg nie utk mr A saya ! selamat hari raya erk ! :)
tema tahun nie xde kene mengena dgn pic di atas ! bukan merah okay ! 

nie plak doodle yg aku buat 4 da 2nd time !
ade lg 1 yg aku buat malam td.yg tak bertudung pnye...tp malas nk letak byk2 kt sini !



with oen ! HAHA ! i love oen's family ! hehehe ;D

Thursday, August 18, 2011

Terima kasih daun keladi :)



Terima kasih Muhd Anwar !
untuk semuanya hari nie..
xsangka kita dapat gk jumpaaaa !
memang terkejut bila nmpk kereta awak dh ade depan umah tadi ! 
happy sangat sangat bila dpt kuar ngan awak ! hehe :)

I laugh, I love, I hope, I try, I hurt, I need, I fear, I cry . I know you do the same things too, So we're really not that different, ME and YOU :)



I LOVE YOU SO MUCH 
AMIRANWAR FOREVER !!!


terima kasih daun keladi,ada rezeki jumpa lagi yeeeee :)
  jage diri muhd anwar ! ily,imy,iny :')






Wednesday, August 17, 2011

IQRA' :)


SELAMAT MENYAMBUT HARI NUZUL AL-QURAN 
BAGI KAWAN-KAWAN YANG BERAGAMA ISLAM :)

Peristiwa Nuzul Al-Quran merupakan peristiwa turunnya ayat al-Qur’an yang pertama kepada Nabi Muhammad s.a.w. hingga seterusnya berperingkat-peringkat menjadi lengkap sebagaimana kitab al-Quran yang ada pada hari ini. Peristiwa Nuzul Al-Quran berlaku pada malam Jumaat, 17 Ramadan, tahun ke-41 daripada keputeraan Nabi Muhammad s.a.w. ketika baginda sedang beribadat di Gua Hira, bersamaan dengan tanggal 6 Ogos 610M . Perkataan “Nuzul” bererti turun atau berpindah dari atas ke bawah. Bila disebut bahawa Al-Quran adalah mukjizat terbesar Nabi SAW maka ianya memberi makna terlalu besar kepada umat Islam terutamanya yang serius memikirkan rahsia al-Quran.Ayat al-Quran yang mula-mula diturunkan Allah kepada Nabi Muhammad s.a.w. melalui perantaraan Malaikat Jibril ialah lima ayat pertama daripada Surah Al-Alaq.

"sebaik baik kamu adalah yang mempelajari Al-Quran dan mengajarnya" HR Bukhari.

Tuesday, August 16, 2011

DUGAAN ! :(


DUGAAN DEMI DUGAAN !
YA ALLAH..
TABAHKAN HATI HAMBAMU INI...
TENANGKANLAH FIKIRAN KU INI..
AKU MEMOHON PADAMU !
AMIN AMIN AMIN..

*sedih,tension,marah and rase smuanye sekarang nie ! arghhhhhhhhh ! xlarattttttttt ! T.T

Monday, August 15, 2011

my LOVE :)





My love,
There's only you in my life
The only thing that's bright

My first love,
You're every breath that I take
You're every step I make

And I
(I-I-I-I-I)
I want to share
All my love with you
No one else will do...

And your eyes
Your eyes, your eyes
They tell me how much you care
Ooh yes, you will always be
My endless love

Two hearts,
Two hearts that beat as one
Our lives have just begun

Forever
(Ohhhhhh)
I'll hold you close in my arms
I can't resist your charms

And love
Oh, love
I'll be a fool
For you,
I'm sure
You know I don't mind
Oh, you know I don't mind

'Cause you,
You mean the world to me
Oh
I know
I know
I've found in you
My endless love

Oooh, and love
Oh, love
I'll be that fool
For you,
I'm sure
You know I don't mind
Oh you know-
I don't mind

And, YES
You'll be the only one
'Cause NO one can deny
This love I have inside
And I'll give it all to you
My love
My love, my love
My endless love

I HEART YOU MUHD ANWAR :')

Sunday, August 14, 2011

Congrats Lulu Ieqa ! :)



You worked hard, you were so devoted to your goals and you achieved high results. 
Congratulations, dear 
8A's in trial PMR !
try your best in your PMR exam this october okay  !
InsyaAllah :)

I LOVE YOU LULU IEQA ! IM PROUD OF YOU :)

for you Mr. A ! :)



Flowers open to see you.
Rains drop to touch you.
The sun rises to cherish you.
I am born to love you.

I love you.
Winds whisper in my ear,
here is the love of your life,
which you were searching for,
Don’t let it go anywhere,
Go and hold this love tightly,
and keep it into your heart
for always.

You are the joy of my life,
You are the smile of my face,
I live to see you,
Your warm smile gives me strength,
Don’t you ever leave me.

I love You !!!

Rakusnya nafsu !!


memang tak dapat dinafikan , nafsu makan aku semakin membuak2 time bln pose neh ! DUGAAN okay !! entry kali ni aku saje nk share picture picture makanan and dessert yg kitaorg buat sepanjang bulan Ramadhan ini..nie saje saje try je..ade yg buat sama sama dgn mama , Pn Norizan Ramli and ade yg buat dgn adik beradik, Along,Alang dan juga Adik Lulu ! hehe :)


 :: strawberry pavlova :)

 :: pizza :)

 ::ayam masak merah :)

 :: jelatah :)

 ::nasi tomato :)

:: puding karamel :)

#amacam ? terliur tak korang klu tgk time siang siang ? hehe..tak terliur takpeeee ! 
# dah 2 hari hujan..sejuk je raseee ! aku mmg suke hujan okay :)
# tak sabar nk tggu baby N !! adik beradik aku pn same jugak ;p
# IMY Nur Aqmar ILY Muhd Anwar ! :'(

THANX FOR READING :)

Thursday, August 11, 2011

Yesterday :)

Yesterday - best sangatsangat semalam ! thanx along coz bawak angah and alang pegi salun semalam..wahhhh...mmg lega sangatsangat laa..rase ringan sgt kepala nie skrg..kami sekeluarga mmg pelanggan tetap laaa kt salun tu..selalu sgt pegi sana utk potong rambut n cuci rmbut neh..hehe..Akhirnye rambut dh pendek ! yeayyyyyy ! mmg rase ringan kepala neh..sejuk jeee walaupn skrg musim panas..dh lama kut xptong rmbut pndek neh, last pn time form 4 dulu..okay ! mmg happy with new style neh !

p/s : rambut pun nak raya jugakkkkk okay !!! hehe



::semlm along dh balik kl ! huhuhu ! miss you along ! :'(
agh tunggu along balik 27hb nie pulak k ! kta pegi jalanjalan sama2 lg taw,
masak samasama lg,tido samasama lg, n semuanya ! take care along ! IMY ! :'(

Thursday, August 4, 2011

masih tak terlambat !

Untuk entry kali neh , aku malas nak tulis panjang lebar segala ! pape pun masih tak terlambat untuk aku nak wish Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak kepada kawankawan semua ! ;p

Time bulan pose neh,mmg tak dinafikan banyak dugaan yang perlu kita tempuh ! thats rite ? dh nama pn puasa mesti laa kena tahan lapar dan dahaga serta perkara2 yang membatalkannya ! *teringat definisi puasa time belajar agama dulu !

kawan kawan semua puasa tak hari nie ? hehe ! puasa jgn tinggal okay kecuali perempuan laaaa yg tinggal pose atas sebab2 tertentu ! hihi..kome pn paham kn ? 

 with alulu sygs ! kesian die ! trial time puasa ! tape laa ! all da best adikku ! :)

::time hari puasa yg ke 2 ! haha ! nmpk sgt muka xlarat ! tu laa diam je time pegi taman paya bakau neh !
maaf yaa ! :)

P/s : rindu along with muhd anwar ! keje elokelok yaa ! ily n imy ! :)

Wednesday, August 3, 2011

tak salah kan ?

One of gadis bertudung melayu latest style now is to wear tudung as Hana Tajima ! mcm dulu,pelbagai jenis style tudung yang orang pakai.contohya macam tudung wardina,tudung ala ala yuna, waheeda n mcm2 lagi kn !  kalau cakap kat sini pasal hana tajima,of cz la semua orang kenal kn..tambahtambah dgn style tudung yang die pakai sekarang telah menjadi ikutan dikalangan remaja ! 

Bagi pendapat aku la kan..xpayah nk judge sesape pasal style tudung yg diaorg pakai ! masingmasing ade hak nak pakai style cmne skalipun ! asalkan mereka masih menutup aurat masingmasing ! ;D

bagi yang xkenal hana tajima n stle tudung yg die pakai,silalah tengok picturepicture kat bawah neh okay ! tapi rasenye semua orang dh kenal laaa ! xkn la org cantik cmnie korang xkenal lg !

:: THANX encik google untuk picturepicture dibawah nie ! :)

:: hana tajima with yuna ! cantik je kan ? biar la diaorg nk pakai tudung style cmner pn ! 

 :: cantikcantik semua nie ! diam je okay ! tak perlu kata apaapa ! 
diaorg sgt bergaya + cantik ! :)

:: hana tajima with yuna again ! cantiknye pakai satin shawl nie ! 
kau siapa nk sibuksibuk style orang pakai tudung ? HAHA !

Okaylah ! nie je pendapat aku nak kongsi hari nie ! Abaikan entry nie kalau korang xsama pendapat dgn aku k ! luf u all :)