Sunday, July 31, 2011

# Saturday make me smile :)


:: Akhirnya tiba jugak hari sabtu yg dinanti nantikan ! mmg happy + enjoy dpt kuar ngan Mr A aku semalam ! hihi ! * gatainye aku ! muahahaha ! ;D

Terima kasih yang tak terhingga kepada Muhd Anwar dan keluarga kerana sudi keluar dan bawak sy jalan2 semalam ! 
OUR LOCATION : Teluk Batik, Tesco Manjung, Marina Waterpark and Marina Island ! :')

Kali ni kami bukan keluar berdua okay ! untuk makluman semua kawankawan,semalam kami keluar secara berjemaah ! hihihi ! xde la ramai mana pn ! 6 orang je termasuk aku ! aku keluar dengan adik Mr A aku ,and anak2 buah die..best sgt tgk gelagat budakbudak nie semua ! aku suke and hope 1 hari nanti boleh keluar mcm nie lagi ! 

yg best lagi, dapat makan ramairamai dgn family Mr A aku ! best la..dlm 10 orang cmtu laa makan kt kfc tesco semalam ! hihi ! thanx a lot semua utk layanan + belanja ! :) 
*jom tgk picturepicture semalam yang sempat aku snap ! ;p



aku curicuri snap pic diaorg yg tgh mandi kt marina waterpark ! sorry ye adik2 :)

time nie kt marina island ! hihi ! kt belakang tu anak buah mr A aku ! :)

nie pun aku curicuri gk ! sory ye adik comel ! haha ! ;D

with my sayang ! haha ! big apple,tolong jgn pisahkan kami ! haha ;D

bkn slalu pn dpt jumpe ! klu skali jumpe tu msti la nk snap pic byk2 kn..
tp xsemua pic la aku msukkan dlm entry kali nih ! yg lain aku simpan ! :)

mereka berempat ! thanx adik2 ! best keluar ngan korang semua ! 
hope lain kali dpt jumpa lg ! :)

posing before balik ! yeahhhhhh ! <3 korang :')

sambil lepaklepak kat marina island,best ushausha orang nih naik benda kayuh2 nih ! xtaw nk pggil ape ! hihi ! bkn kayuh ngan kaki okay but kayuh dgn tangan ! comel comelest laaa benda nih ! rasa cm nk beli 1 ! tp umah xde laut or tasik ! takkan nk main dlm kolah kt bilik air kut ! HAHA :)




okay ! tu je aku nak cite dlm entry kali nie ! kbyebye ! :)

     ♥  

Friday, July 29, 2011

# picture suka suki !

 malas nak tulis panjang lebar berjela jela ! so kali nie aku just nk share picture picture time kuar semalam je laa ! tak g tempat yang menarik pun ! just g teman adik aku pegi cuci pic die, g makanmakan kt waterfront lumut and g pesta buku jap..itu sahaja ! okay kawan kawan ! 


 :: dalam kereta mesti sempat posing pnya ! 

 ::adik yg jadi mangsa utk snap pic aku semua ! maaf yaa :)

 ::with my gambargrapher ! alulu ataupn nur afiqa :)

 :: alang n meor ! time nie nk pegi beli sport shoes :)

:: mereka berdua at waterfront lumut ! cewahhhhhh ! <3

okay ! byebye :)

Thursday, July 28, 2011

# wargghhhhhhh !

yeahhhh ! tgh2 bosan nie ade plak org ajak kuar ! 
bestnyeeee ! aku mmg ske jd penyibuk ! 
HAHA !
hope petang nie boleh kuar !
fatty cafe jom ? pekena laksa ke pe ke ? 
hihi !
HAPPY ! hilang trus bosanbosan nih ! 
ESOK : PUASA for the last day ;p (puasa ganti laa )

* miss my mr A..dh xsabar tggu sabtu nie

# afrinaaaaaa !

 ::afrina with neneknye ;p

::afrina dgn kawan baru : BUNNY :)

 :: baby afrina ! rindu die ;D

:: afrina at homesweethome ! 

::afrina at tutti frutti ! kt blkg tu daddy die ! ;D

kt atas nie semua latest pic afrina..rindu afrina sorang nih ! jumpe raya nie okay ! afrina jgn nakal2..kn daddy n mummy keje..hehe ! love you nur afrina !
     ♥   

Wednesday, July 27, 2011

# jalan jalan !

okay..hari nie aku nk cite pasal jalan jalan pulak.hihi..xde la jalan jalan sgt pn ! mula mula cmnie ceritanye ! aku mmg suka menyibuk n ikut ke mana adik aku pegi ! so, semalam die n kawan kawan die plan nk g sekolah..bukan saje saje pegi ye,diaorg pegi coz nk ambil pengesahan sijilsijil diaorg before register kt u nnt ! hehe..de 5 orang yg pegi termasuk la AKU ! hihi..aku,alang,meor,aqilah n nazirul =)

1-tempat pertama yg kami pegi - SMK Ahmad Boestamam,Sitiawan..
hehe..sekolah lama aku nie dr form 1 sampai la form 5..form 6 kt laen okay..wahhh..rindu sgt ngan sekolah nie n rindu ngan zaman sekolah balik..best sgtsgt ! time pegi alang drive n parking kt depan dewan makan asrama..ktaorg semua jalan la g office sekolah..lepaklepak,n aku tggu diaorg sembangsembang ngan cikgu diaorg..tak ingat la bpe jam ktaorg pegi sekolah tu..best jugak la..aku pn sempat online jp kt sana utk update status..

2-tempat kedua yg kami pegi - BSN,Sitiawan..
lepas tu ktaorg pegi bank pulak..hihi..bukan utk ambil duit yeee ! nie utk g beli no pin ptptn diaorg..hehe..pegipegi ramai la pulak kt bsn tu..huhu..dh la de 3 kaunter je yg bukak..ishhhh..dh tau ramai org tu bukak la kaunter tu byk2 skit..rimas aku tgk..kt bsn boleh bayar pelbagai jenis bil jugak..aku pn suh alang g bayar bil celcom utk ayah sekali..malas dh nk g celcom centre lepas tu..hihi...dh settle semua,masuk kereta n xtaw nk pegi mana lepas tu...:)

3-tempat ketiga yg kami pegi -Majlis Perbandaran Manjung..
aikk..nape la tetiba kami pegi tempat nie ? citenye begini..klu xde pape cnfirm la ktaorg xpegi tmpt nie ! nie sebab kes kena saman laa ! RM10 tetiba melayang coz xletak kupon parking time kt BSN td..uissshhh..ktaorg semua terlupa laa..mmg xingt lgsg pasal kupon parking tu..time dalam kereta br prasan de surat saman kt cermin depan tu..nasib la MPM nie ade drive thru skrg..cepat la skit nk bayar benda alah nie..nasib nasib :(

4-tempat keempat yang kami pegi- TESCO Manjung..
nie memang tempat wajib setiap kali keluar manjung..hihi..g sini coz nk makan je sambil jalanjalan..mula2 smpai,ktaorg jalan2 n usha2 kedai hp dlu..lepas tu,g KFC nk makan..dengan semangat kelaparan yg membuak2, hope boleh la terus makan lepas tu..tgk2 time tu baru pukul 11lbh..de 15 minit lg utk kul 12..haha..bukan ape,ktaorg nk tggu set Lunch Treats tu ! hehe..murah sikit kn? haha..nk jimat laa ! xnk membazir2 dh ! haha ! lepas tu ktaorg wt keptusan g jalanjalan dlm tesco dlu..usha2 barang sementara nk tggu masa 15 minit tu ! haha ;D
lepas tu, lebih kurang dlm kul 12lbh,ktaorg g la kt kfc tu..selesai melantak semua,ktaorg memblahkan diri dari tesco..byebye tesco :)

5-tempat kelima yang kami pegi- BILLION Manjung..
wahhh...asyik berjalan je kn keje ktaorg..biase la tu..bukan selalu pn..lepas tu g billion pulak..sje nk abihkan masa kt sini..xtaw nk pegi mana dh..aku ikut driver aku je selaku pemandu pelancong utk hari nie,Nur Afifa Abdul Halim..jgn marah yaa alang..kt sini sempat usha macam2 jenis barang..n sempat timbang berat jugak..bape berat aku ? wargghhh..secret okay ! juz yg pegi nie je yg tau..diam ye korang2 semua =)

itu je yg aku nk update hari nie..lepas tu masing2 balik la ke rumah kediaman masingmasing ! best sgt kuar ngn korang semua hari nie..happy + enjoy ! lain kali kta kuar lagi ye adikadik sekalian ! thanx a lot utk semua ! alang,meor,qilah and nazirul ! all da best utk korang =)

jom usha picture picture ktaorg semalam ! posing itu wajib ;p

:: nazirul with aqilah :)

 :: Afifa with meor :)

 :: aku diapit oleh iefa and qilah ! huhu..xde pasangan ;p

 :: jalan jalan cari makan ! HAHA 

 ::aku selaku photographer hari nie ! ;D

 ::sembangsembang ! topik ? of coz la kucing ;p

 :: kelaparan ! menuju ke kfc :)

 :: MEREKA ! meor,nazirul,iefa and aqilah =)

okay ! byebye !

     ♥   

Monday, July 25, 2011

# 15 ?

1. Apa benda yang penting dalam hidup ?
macammacam ;p

2. Benda yang terakhir beli guna duit sendiri ?
present utk my dad time father's day ! *lepas tu dh xde duit sendiri ! ;D

3. Dimana tempat yang ingin dilangsungkan perkahwinan dan temanya ?
Kat tepi laut macam kt Marina Island ! wow ! besttttt tu...^^

4. Adakah anda dilamun cinta dan tengah bercinta sekarang ?
*of course ! ;D

5. Dimana anda dating dgn kekasih ?
*smiling..secret laaaa -,-

6. Berapa lama anda akan mencintai kekasih anda ?
setiap masa <3

7. Novel or majalah or buku yang terakhir beli ?
Can't recall :D

8. Apa nama penuh anda ?
Nur Amira bt Abdul Halim..

9. Antara mama dan papa anda , mana yang lebih mesra ?
Both

10. Namakan orang yang betul-betul anda hendak jumpa dalam hidup ini ?
erm..xblh dinyatakn disini ;p

11. Adakah anda basuh baju sendiri ?
Sometimes

12. Dimana tempat yang betul-betul anda nak pergi ?
Morocco klu boleh..;D

13. Pilih peluk atau cium ?
Both ! HAHA

14. 5 benda yang anda sayang dalam hidup ?
-Family
-Friends
-Beloved
-Cats
-All my stuffs

15. Bila tarikh lahir anda dan dimana sambut ?
November 5th, this year xtau lagi la..xpenah plan nk celebrate ;p


# baby astronaut !



comel kn ? kalau korang semua nk tau, baby gurl nie namanya Sophea Isabella ! baby nie anak kpda Dr Halina + Dr Sheikh Muszaphar ! wahhhh ! congrats doktor doktor sekalian di atas kelahiran 1st baby nie..baru bpe hari je tp nmpk cm dh besar kn..sgt2 comel sophea isabella secomel namanya jugak..hihi ;D
CONGRATULATION !



# excited !


Assalamualaikum..*jawab jgn xjawab ! aishhhhh..dh lama rsenye xjenguk belog sndiri ! selama nie keje aku duk usha belog org len je..maafkan aku yaa wahai belog ! bkn lupa tp keadaan yg xmengizinkan aku utk update belog nih selalu ! dulu before cuti sem, aku mmg smangat cakap nk update belog tiap2 hari n tulih pe yg aku wat time cuti nih ! lastlast cmnie la jadinyeee..klu org melayu tu,melayu jugak laa namanya..ckp je nk update la pe laa tp habuk pn xdeee...wargghhh..blh tulih pjg lebar nih ! lagipun aku sorangsorang je dlm bilik skrg..adik aku sorg sekolah n sorg lg dating laa with ungu purple kesayangan die.huh..*jeles ! ayah keje,along kt kl sibuk ngn keje, n skrg nie mama je la yg menemani anak die sorg nih yg sibuk mengonline dr pagi sampai ke malam ! thanx yaa pn norizan ramli ! hehe ;D

# Ape yg aku buat time cuti sem nie ? HAHA..rutin aku tiaptiap hari sama je la kawankawan..buat keje umah n ambik lesen ! Alhamdulillah,akhirnya aku dh berjaya dptkn lesen kelas B2 and D ! haha ! thanx utk fmly aku, muhd anwar, and kawankawan aku yg support aku selama nie xkira la wang ,tenaga n semuanya ! tqvm yaaa ! opss..xlupa jugak utk cikgu latif yg susah payah ajar aku naik kreta kncil merah AEX 1266 klu xsilap.sory la klu kreta tu hancur sebab aku..(sebenarnye xde pape pn )HAHA ;p

# owh..xlupa jugak buat kawankawan saya, Nurul Hanizah and Nadia Sariman yg susah payah cari rumah sewa kta nnt..thanx a lot korang ! miss korang sgt2..nnt aku byr ye deposit tu.. :)

# berkenaan dgn tajuk entry aku kali nih, EXCITED ? haha..pe yg aku excited sgt nih ? ermm..kalau korang nk tau,aku jz excited nk tggu hari SABTU nie ! sebab nk jumpa musyuk masyam aku sorang tu ! siapa ? haishhhh...sorg je laaa..xkn xtau lg..mcm la aku nih de byk bf kt luar tu ! of course la Muhd Anwar ! wahhhh...xsabar laaa ! hope pe yg kta plan sabtu nie menjadi la kn ! InsyaAllah ! hari sabtu nie kami bukan keluar berdua je cm selalu, tp ramai lg yg teman kami berdua nnt..siapa ? nnt la aku update story pjg lebar pasal tu okay ? :)

Okay la korang ! lain kali aku update lg k ! sorry yaa..utk along, jga diri kt kl tu..agh rindu along..sama jugak dgn muhd anwar si musyuk masyam saya ! keje elok2 yaa..fokus fokus ! kahkahkah..jage diri ya kawankawan ! all da best utk semua xkisah la pe yg korang buat cuti nie..sayang korang ! Bubbye ! Assalamualaikum ! ( pape pn aku ttp nk letak gk pic dlm setiap entry aku nih ! xkisah la korang nk tgk ke tak..its okay )

nie picture aku with mr.A aku kt marina island ! miss him !
tggu sabtu ni yaa ;D

nie pulak muhd anwar time die kt 11th college,UM ! waahh ! my university