Wednesday, February 8, 2012

Alhamdulillah (:



Tahniah sahabat ! Alhamdulillah,aku bersyukur dengan keputusan peperiksaan kali nie..terima kasih Ya Allah..untuk sahabatku, Nurul Hamimah,Nurul Hanizah,Nurul Nadia *semua geng nurul kan..aku jee sorg2 Nur ! haha ! tahniah untuk korang jugak ! semua dpt result yg terbaik utk sem kali nie ! hopefully kta dapat buat yg trbaik utk last sem lepas nie..thanks a lot utk korang yg byk tolong..aku sayang korang ! 

#thanks a lot to ayah,mama,along,alang,adik n my incik..terima kasih utk semuanya ! support + advice to me ! Alhamdulillah,finally agh/ami dpt 3.88 utk sem 5 nie ! aku bersyukur ! doakan yg terbaik utk agh/ami utk sem depan k ! tqvm ! lev u all :')

Tuesday, February 7, 2012

cuti sem 5 :')

lagi beberapa hari sebelum cuti sem nak abih ,br aku terasa nak update blog aku yg dah cukup berhabuk nie..maaf yaa wahai blog kesayangan tuan hamba,xde masa lgsg nk jenguk apatah lg nk update kan..okay..cuti sem kali nie kejap je ! Pejam Celik Pejam Celik , aikk , dah nak abih cuti sem dah ! -______- *nak nangis boleh tak ?
okay , cuti sem kali nie xde la pegi memane utk holiday..memandangkan 1 family xckup kt umah kan..along keje,alang plak ade camping palapes kat Raub Pahang ! huk huk ! miss my along n my alang ! :'(

17hb 1 hari tu, abih je exam paper Sociology Development, aku terus blik Perak ! tggu my along ambik dekat umah sewa..lepas tu ktaorg berdua bertolak balik ke Perak darul Ridzuan ! HyeHye Perak, ByeBye Kuala Lumpur . Seriously,aku memang HAPPY giler2 time tu..xblh nak bayangkan camne..conclusion disini, bila balik rumah,aku mmg happy ! haha ! *gyle homesick aku nie..korang nk cakap aku ape pn,aku dah xkisah laa..mmg aku cmtu pn..aku dah tau awal2 lg ! :)

time cuti sem nie jugak aku balik kampung di Kg Telok Nipah Kota Kuala Muda,Kedah darul Aman..wahh..nasib baik xbg alamat full -,-
aku just balik with ayah,mama,n adik..along n alang ? aku dah cite kt atas kn mana diaorg berdua pegi :'(

with my adik dalam kereta otw balik kampung..kami berdua yg takde keje -,-

di tepi pantai..ala ala filem Ombak Rindu la plak kan..#feeling OR :)

nie laa kampung aku,kg telok nipah..sebelah je dgn Pantai Merdeka..korang penah dgr kan lagu Cinta Pantai Merdeka tu ? haa..kt situ laa :)

thanks "hitamberry" adik ! sepanjang kt kg,aku guna bb die laa utk on9 ! twitter yg setia dihati :)

sebelum balik perak..sedih jugak nk tinggal tok sorang2 kt kg..huuu ! :'(

ehh..tak jumpa tuan kereta pn xpe,dpt jumpa kereta pn jadi ! ape ke gedikk sgt aku nie ? ahh..lantak aku laa org nk ckp pe pn..sayang kau persona, tapi aku lagi sayang tuan kau tau x..hehe :')

jeng..jeng..ni la tuan kereta yg aku sayang tuuu ! my incik Muhd Anwar ! pic nie die bagi time die ade Malam Jutaan Harapan kt Kelab Golf Diraja Perak.. <3 u :')

okay..lastly,kena la letak pic tuan punya blog plak ! hehe..pic nie kt marina island..:p

okay..skrg dah xde mood nak update pjg2..hmm..cukup laa sekadar nak hilangkan habuk kat blog nie je..haha..;D
lepas nie dah start sem baru..grrr..aku mmg malas okay ! lecture,tutorial,assignment..arghhh..xlarat..n rutin mingguan aku cnfirm bermula balik lepas nie ! homesick ? lantak aku laa ! do i care ? yg pntg aku dpt jumpa ksygn2 aku kt perak nie ;D

Assalamualaikum :)

Wednesday, November 30, 2011

Puisi Zahiril buat Shera

Aku pasti punya masalah
Tiap kali ingin menulis puisi buatmu.
Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat
Dari kata-kata yang akan terkeluarkan.
Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.
Dan hari ini kau menjadi isteriku.

Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar,
Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,
Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit,
Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,
Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.

Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri,
Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,
Bahaya, ancaman di mana-mana
Tapi selagi kau dalam dakapanku,
Aku berjanji akan menjagamu
Setiap saat dan waktu,
Setiap siang dan malam,
Setiap guruh dan hujan,
Setiap panas dan terik,
Setiap nafasku.
 
Aku sering menadah telapak tangan,
Dan memohon pada Tuhan,
Agar kau, bukan sahaja kau menjadi isteriku,
Tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala
Isteriku.
Selamat datang ke hidupku,
Selamat menjadi isteriku.
Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak.
Selamat menjadi menantu ibu bapaku.
Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.
Selamat menjadi keluargaku.
Selamat menjadi pelengkap hidupku.
Selamat menjadi separuh dari aku.


Selamat Pengantin Baru ! 
mmg sweet gyle bce puisi nie ! <3

Thursday, August 25, 2011

Salam Aidilfitri (:


Dalam bermesra mungkin terkasar bahasa,
Dalam bergurau mungkin terlanjur senda,
Dalam berjanji mungkin ada yang belum dikota,
Dalam berbicara mungkin ada yang menyinggung rasa,
jika ada kemaafan..
itu jua lah yang dipinta..
Selamat Hari Raya Aidilfitri !!!

Salam Aidilfitri kawan kawan ! maafkanlah salah silap saya sepanjang kita mengenali antara satu sama lain..
moga aidilfitri kali ini lebih bermakna dan membawa seribu satu erti buat kita semua ! InsyaAllah :)


# yayyy ! Ahad nie balik kg..balik kg..ooo..ooo..balik kg ! semngat gyle aku nih ! Kedah,tggu kepulangan aku and family okay ! tak sabar nk smbut hari raya dgn family semua..nak makan ketupat palas ngan rendang ayam ! terliurrrrr plak dah..;p

#buat Muhd Anwar , thn nie dh tahun ke 6 kita raya sama sama walaupn hakikatnye xsama sama pn..hehe..xkisah laaa ! ami rye kt kedah,abg rye kt perak..xpe lahhhh ! its okay..kita pn dh biasa kan..maafkan semuanya..salam aidilfitri buat abg and family di pangkor :)

#buat bakal bakal housemate aku,mimah,yun n nonoy,selamat hari raya korang ! maafkan semua salah silap aku sepanjang aku kenal ngan korang semua..aku tau aku byk wat silap ngan korang ! buat mimah di perlis,yun di sepang n nonoy di seremban,raya2 jugakkk..tp jgn lupeeee aku tau ! syg korang semua :)

#buat kawan kawan yg lain,pe y aku nak cakap sama jugak ngn sebelum2 nih ! selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin ! 


okay laaa..Salam (: